Annie Sloan Chalk Paint & Workshops

Annie Sloan

Annie Sloan ontwikkelde haar nu beroemde Chalk Paint™ omdat ze de behoefte had aan een veelzijdige verf, met toepassingen als ‘limewash’ tot effect van oude geschilderde meubels. Verder had ze een goede selectie van kleuren nodig, die zo nodig door de gebruiker verder kan worden uitgebreid.
Deze verf is zeer makkelijk in het gebruik en geeft mensen de kans direct creatief te zijn, omdat er niet geschuurd en gegrond hoeft te worden. Verder kun je gemakkelijk van gedachten veranderen, want de verf is makkelijk overschilderbaar, zelf nadat een waslaag is aangebracht.

De Chalk Paint is te gebruiken op  meubels, keukenkastjes, vloeren, metaal, muren en in de tuin.

Annie Sloan  Chalk Paint is op waterbasis, milieuvriendelijk en hoog geconcentreerd waardoor de verf maximaal dekt. De verf droogt op met een prachtige matte fluwelige uitstraling. Voor de meeste toepassingen is één laag verf genoeg (lichte kleuren over donkere hebben vaak meer lagen nodig).

Op muren kunt u de verf, met een grote kwast of roller aanbrengen, u kunt de wax aanbrengen maar ook zo laten, op een slaapkamer is het practhig mat zonder wax.

Voor de Franse look schilder je de meubels in twee kleuren, breng clear wax aan en schuur het door met fijn schuurpapier, breng dan nogmaals wax aan.

Schilder houten vloeren dekkend, of verdun met water (1 deel verf en 1 deel water) en werk af met vernis, het zelfde geldt voor beton.

Op buitenmuren, schuttingen en buitenmeubilair verweerd onze verf op een natuurlijke manier zonder te bladderen. Voor gebruik buitenshuis hoeft u geen wax of vernis te gebruiken. Helaas niet geschikt op teak houten tuinmeubelen.

Schuren en gronden is niet nodig. Oude was-, verf- of vernislagen hoeven niet verwijderd te worden. Deze verf hecht op plastic, steen, beton, hout en metaal.

We proberen alle kleuren op voorraad te hebben.

Kijk op https://anniesloaneurope.com/ voor heel veel inspiratie over de vele mogelijkheden.

Workshops

Wilt u verouderingstechnieken leren? Volg een workshop bij Oud Nieuws! Data van workshop zie workshop kalender.